Hi! Ik ben Rianca, jullie fotograaf.

Foto: Anja Prins

Geboren in de 90s en getrouwd met mijn stijldanspartner. Samen hebben we twee kids en twee katten. We wonen in een fijn familiehuis in Hoorn.

Toen in december 2019 mijn zoon werd geboren en ik in februari weer met mijn studie fotografie starten dacht ik daarna een vliegende start als bruidsfotografe te maken. In tegenstelling tot die vliegende start, studeerde ik wel af, maar werd ik daarna thuisblijfmoeder. Door de pandemie verdwenen alle bruiloften uit mijn agenda. En uiteindelijk was dat het beste wat me had kunnen overkomen. Ik werd in 2021 voor de tweede keer moeder en was nog steeds thuis. Maar mijn hart verlangde weer naar een stukje voor mezelf en ik pakte de bruiloften weer op. Tegenwoordig ben ik parttime fotograaf en moeder. Best of both worlds.

Fotografie is mijn grootste passie. Ik maak niet alleen beeld. Ik denk ik beeld. Mijn hart gaat sneller kloppen als ik mooie tafereeltjes voor me zie afspelen. Als het zonlicht een schaduw achterlaat op de muur en als ik door de mooiste fotoboeken mag bladeren. Ik fotografeer ook graag analoog. Juist dat je maar weinig beeld kan maken zorgt in mijn ogen juist voor de schoonheid en intimiteit die ik graag fotografeer.

in het kort:

01

02

03

04

waarom bruids - en lifestylefotgrafie

bruiloften

Ik zocht naar een fotograaf voor mijn eigen bruiloft en werd verliefd op het vak. Al voordat ik zelf getrouwd was fotografeerde ik mijn eerste bruiloft. Ik was verkocht. De liefde, intimiteit en emotie op zo een dag raken mij elke keer weer. Ik sta mee te huilen tijdens jullie geloften en voel me altijd mega dankbaar dat ik voor heel even onderdeel mag zijn van jullie leven.

01

zwangerschap

Toen ik een jaar of 17 was leerde ik Vincent kennen. Moeder worden nee niks voor mij. Maar hij bleek mijn grote liefde en daardoor groeide ook mijn kinderwens. En zo werd ik op mijn 28ste voor het eerst moeder. De fascinatie voor het moederlichaam en haar wonderlijke transformatie liet mijn fotografiehart sneller kloppen. Ik heb respect voor het krachtige en wonderlijke proces dat wij vrouwen 9 maanden lang (en laten we eerlijk wezen ook daarna) doormaken. Ik wil niets liever dan dit vastleggen op beeld. Voor jou. Voor jullie als een herinnering voor later.

02

baby

En toen was je ineens verantwoordelijk voor een baby. Voor mij was moeder worden echt de grootste transformatie die ik doormaakte als persoon. En die transformatie fascineert me. De kracht, liefde en kwetsbaarheid die je als ouder voelt voor je kind(eren) vind ik zo ontzettend bijzonder. Ik leg die band dan ook graag vast. Juist omdat ik zelf geen liefdevolle relatie ken met mijn moeder.

03

bruiloft, zwangerschap of baby

Vraag de passende informatiebrochure aan

aanvragen

Voor iedere fotoshoot heb ik een informatiegids die je vrijblijvend kan aanvragen via mijn contactformulier.