Hi! Ik ben Rianca, jullie fotograaf.

Foto: Anja Prins

Geboren in de 90s en getrouwd met mijn stijldanspartner. Samen hebben we twee kids en twee katten. We wonen in Heerhugowaard. Niet de plek waar ik mezelf oud zie worden, maar wel waar de tuin groot genoeg is en het huis precies goed genoeg voor een gezin van vier.

Als jong meisje leerde ik al dat de wereld niet altijd een fijne plek is om in op te groeien en dat snel volwassen worden belangrijk was. Mede door deze ervaring leg ik graag de intimiteit en liefde van het (dagelijks) leven vast. Dat wat voor mij vroeger niet vanzelfsprekend was.

Fotografie is mijn grootste passie. Ik maak niet alleen beeld. Ik denk ik beeld. Mijn hart gaat sneller kloppen als ik mooie tafereeltjes voor me zie afspelen. Als het zonlicht een schaduw achterlaat op de muur en als ik door de mooiste fotoboeken mag bladeren. Ik fotografeer ook graag analoog. Juist dat je maar weinig beelden kan maken zorgt in mijn ogen juist voor de schoonheid en intimiteit die ik graag fotografeer.

in het kort:

01

02

03

04

waarom bruids - en lifestylefotgrafie

bruiloften

Ik zocht naar een fotograaf voor mijn eigen bruiloft en werd verliefd op het vak. Al voordat ik zelf getrouwd was fotografeerde ik mijn eerste bruiloft. Ik was verkocht. De liefde, intimiteit en emotie op zo een dag raken mij elke keer weer. Ik sta mee te huilen tijdens jullie geloften en voel me altijd mega dankbaar dat ik voor heel even onderdeel mag zijn van jullie leven.

01

zwangerschap

Toen ik een jaar of 17 was leerde ik Vincent kennen. Moeder worden nee niks voor mij. Maar hij bleek mijn grote liefde en daardoor groeide ook mijn kinderwens. En zo werd ik op mijn 28ste voor het eerst moeder. De fascinatie voor het moederlichaam en haar wonderlijke transformatie liet mijn fotografiehart ook sneller kloppen. Ik heb respect voor het krachtige en wonderlijke proces dat wij vrouwen 9 maanden lang (en laten we eerlijk wezen ook daarna) doormaken. Ik wil niets liever dan dit vastleggen op beeld. Voor jou. Voor jullie als een herinnering voor later.

02

baby

En toen was je ineens verantwoordelijk voor een baby. Voor mij was moeder worden echt de grootste transformatie die ik doormaakte als persoon. En die transformatie fascineert me. De kracht, liefde en kwetsbaarheid die je als ouder voelt voor je kind(eren) vind ik zo ontzettend bijzonder. Ik leg die band dan ook graag vast. Juist omdat ik zelf geen liefdevolle relatie ken met mijn moeder.

03

fun facts

ik heb een hbo diploma

favoriete koffie:

Toegepaste Fotografie

cappuccino of espresso

ik kan nooit

leukste muziekfestival

maar 1 koekje eten

Rock Werchter

ik ontwerp ook graag

ik was tijdens de pandemie

geboortekaartjes

thuisblijfmoeder

ik droom van

TRots op mijn afstudeerproject & boek

een vakantiehuisje in Italië

All i need is time in your embrace

bruiloft, zwangerschap of baby

Vraag de passende informatiebrochure aan

aanvragen

Voor iedere fotoshoot heb ik een informatiegids die je vrijblijvend kan aanvragen via mijn contactformulier.